ROASTERS & BREWERS

הצפון הישן מתחדש

טרנד הגל השלישי פוגש את המטבח המקומי ב-טימותי, בית קפה עכשווי

בימים אלה נפתח בקצהו הצפוני של רחוב אבן גבירול בתל אביב, קפה 'טימותי'- שמביא את 'הגל השלישי' של הקפה לקדמת הבמה, עם תערובות קפה מרחבי העולם כמו אתיופיה, קוסטה ריקה ואינדונזיה, לצד תפריט שכונתי רחב ומפתה ובו מגוון מנות שעושות שימוש בחומרי גלם מקומיים ורעננים

היזמים שעומדים מאחורי טימותי הינם בעלי ותק וניסיון רב בסצינת בתי הקפה המקומית. נדב נאמן, אחד הבעלים של מוסד הקפה התל אביבי 'דה סטריטס' ויועץ מסעדות מוערך ותומר גולדברג, הבעלים של 'קפה הורקנוס' המיתולוגי, חברו יחדיו בשאיפה להביא לקהל של צפון תל אביב קפה איכותי מרחבי העולם, תוך הקפדה על טריות מירבית

הגל השלישי של הקפה היינו מושג חדש, אשר נתבע בשנת 2002, ששם דגש על איכות ומקור הקפה; זנים, צורת גידול, אופן קלייה וחליטה. בתי קפה בגל השלישי מעוניינים להעביר ללקוח ידע על המוצר אותו הוא צורך ולשדך לו תפריט אוכל איכותי. ב-'טימותי' תמצאו מגוון תערובות טריות שנעשו מזנים שונים מרחבי הגלובוס - מאתיופיה, קוסטה ריקה, ברזיל, אינדונזיה, וקולומביה שכולן הוכנו בבית קליה מקומי במיוחד עבור בית הקפה

כמו בקפה, גם התפריט של 'טימותי' נבנה בקפידה ומתאפיין בשימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים. התפריט מחולק לקטגוריות שיוגשו בכל שעות היום: ארוחות בוקר, סלטים, כריכים ומנות עיקריות חמות שיוגשו בקערות (בולים)